Ambachtelijke Bierbrouwerij Sint Crispijn

Over bierbrouwerij Sint Crispijn

Sint Crispijn is de patroonheilige van de leerbewerkers; zadelmakers en leerlooiers. Ontstaan als een samenvoegsel van de twee broers, Crispinus en Crispianus, eervolle schoenmakers die als twee heilige martelaren bekend staan. Sinds 2013 staat Sint Crispijn ook voor ambachtelijk bier uit Waalwijk.

Herkenbaar aan het logo met de 2 gezichten, de twee broers samengevoegd in een hedendaags beeld.

Op deze manier komen oude ambachten, historie en kwaliteit samen in een eerlijk gebrouwen product. Smaakvolle bieren met een herkenbaar logo, hedendaagse uitstraling en vooral gebrouwen met toewijding.

Ons doel is om eerlijk, ambachtelijk en smaakvol bier te maken. Geen hippe stijlen of extreme smaken; gewoon lekker speciaalbier voor de genieters onder ons.

Toen, nu en de toekomst

Een aantal jaar geleden ben ik aangestoken met het bierbrouw virus door mijn vader, Cor van der Schans. Door veel uitproberen en experimenteren maakte hij de lekkerste bieren waar ik toen vooral gastronomisch van genoot. Na een aantal jaar ben ik eens mee gaan brouwen, in een klein keteltje met een kloonrecept, het virus was meteen overgedragen.

De afgelopen jaren heb ik veel bierbrouwervaring opgedaan en ben ik  tot de conclusie gekomen dat dit echt hetgene was waar ik al die jaren opzoek naar was geweest. De combinatie van fysiek werk, denkwerk en ondernemerschap maken de cirkel rond.

Wij zijn begonnen met brouwen thuis in onze schuur, die wij tot kleinschalig brouwerijtje hadden omgebouwd. Daar maakten we de recepten en brouwden de eerste brouwsels. Hierna werden de bieren door onszelf gebrouwen bij een brouwerij in Kaatsheuvel in batches van 750 liter en het afgelopen jaar hebben wij in Sittard onze bieren laten brouwen.

Januari 2018, opening Stadsbrouwerij Waalwijk

2017 was het jaar van de ontwikkeling van onze stadsbrouwerij. Maart 2017 zijn wij van start gegaan met het schrijven van de plannen voor de realisatie van onze stadsbrouwerij. Wij vonden een prachtig pand aan de gedempte haven. Het oude graanpakhuis. En zijn direct van start gegaan met de financiën, inrichting, brouwinstallatie etc. Doormiddel van een succesvolle crowdfundactie en een financiering van de Rabobank hebben wij onze droom kunnen realiseren. 27 januari was het zover en zijn wij geopend.

Wij bieden een brouwcafe met plaats voor 80 tot 120 personen in een hoge lichte maar erg kleurrijke ruimte. Met een huiselijke, creatieve sfeer. Deze ruimte is gescheiden van de brouwerij door twee lage muurtjes. Bezoekers zien dus, terwijl ze van een biertje genieten, de ketels staan.

Wij bieden 10 speciaalbieren op tap uit eigen brouwerij. Rondleidingen, bier op maat, borrels, vrijmibo, locatie voor feesten en partijen, en een goede sfeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.