Ambachtelijke Bierbrouwerij Sint Crispijn

Over bierbrouwerij Sint Crispijn

Sint Crispijn is de patroonheilige van de leerbewerkers; zadelmakers en leerlooiers. Ontstaan als een samenvoegsel van de twee broers, Crispinus en Crispianus, eervolle schoenmakers die als twee heilige martelaren bekend staan. Sinds 2013 staat Sint Crispijn ook voor ambachtelijk bier uit Waalwijk.

Herkenbaar aan het logo met de 2 gezichten, de twee broers samengevoegd in een hedendaags beeld.

Op deze manier komen oude ambachten, historie en kwaliteit samen in een eerlijk gebrouwen product. Smaakvolle bieren met een herkenbaar logo, hedendaagse uitstraling en vooral gebrouwen met toewijding.

Ons doel is om eerlijk, ambachtelijk en smaakvol bier te maken. Geen hippe stijlen of extreme smaken; gewoon lekker speciaalbier voor de genieters onder ons.

Toen, Nu en de Toekomst

Een aantal jaar geleden ben ik aangestoken met het bierbrouw virus door mijn vader, Cor van der Schans. Door veel uitproberen en experimenteren maakte hij de lekkerste bieren waar ik toen vooral gastronomisch van genoot. Na een aantal jaar ben ik eens mee gaan brouwen, in een klein keteltje met een kloonrecept, het virus was meteen overgedragen. 

De afgelopen jaren heb ik veel bier brouwervaring opgedaan en ben ik  tot de conclusie gekomen dat dit echt het gene was waar ik al die jaren opzoek naar was geweest. De combinatie van fysiek werk, denkwerk en ondernemerschap maken de cirkel rond.

Op dit moment ontwikkelen wij ons bier in onze kleine “experiment” brouwerij aan huis. Wanneer we tevreden zijn met een recept, en voornemens zijn het bier op de markt te brengen, begint de fine tuning. We beoordelen het bier op allerlei aspecten en passen het aan daar waar nodig. Meer of minder alcohol, is de koolzuur in balans met het type bier, zijn we tevreden met de kleur. Als dit alles perfect is is het tijd om op te schalen.

De bieren worden dan door onszelf gebrouwen op een andere locatie. Wij brouwen onze bieren bij brouwerij de 3 Horne. In tegenstelling tot veel andere brouwerijen ben ik zelf actief betrokken bij alle processen. Maischen / koken / bottelen /etiketteren en niet te vergeten het schoonmaken. Het proces van a tot z. Dit is waar onze passie ligt en waar we ons mee willen onderscheiden. Deze praktijkervaring is voor ons misschien wel het allerbelangrijkst.

Ons streven is om de komende jaren een eigen kleinschalige brouwerij te starten. Hoe, wat en waar is afhankelijk van de avonturen waar we ons in storten, het uiteindelijke resultaat staat vast. Ambachtelijk en smaakvol bier anno nu uit eigen ketels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.